Giyilebilir Teknolojilerin Hayatımızdaki Yeri

      Yorum yok Giyilebilir Teknolojilerin Hayatımızdaki Yeri

Özellikle son yıllarda piyasaya sürülen ürünler sayesinde giyilebilir teknolojiler insanoğlunun hayatını kolaylaştırmaya devam ediyor. Büyük firmaların ar-ge yatırımları incelendiğinde giyilebilir teknolojilere ayrılan payın gitgide arttığı görülüyor. Yatırımların bu alana kayması yakın bir gelecekte daha nice giyilebilir teknoloji ürünüyle karşılaşılacağını kanıtlıyor.

Eskiden sadece saat ve tarih fonksiyonuyla aynı zamanda bir aksesuar olarak  kullanılan kol saatlerinin yerini akıllı saatler alıyor. Küçük birer bilgisayar özelliği taşımaya başlayan akıllı saatler sayesinde adım sayma, nabız ölçme gibi  sağlıkla ilgili  özellikler de bulunabiliyor. Aynı zamanda Android ve Ios işletim sistemlerini bünyelerinde barındıran bu teknoloji harikaları ile akıllı bir telefonla yapabileceğiniz birçok işlemi yapabiliyoruz.

Giyilebilir teknolojiler sadece akıllı saatlerle sınırlı kalmıyor. Akıllı bileklikler, akıllı kolyeler, akıllı gözlükler vb. diğer giyilebilir teknoloji ürünleri de gerek sağlık gerek iletişim ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyor. Özellikle sağlık alanında kalp rahatsızlıkları, diyabet gibi sürekli takip gerektiren hastalar, vücutlarıyla ilgili çeşitli ölçümleri yapabilen ve bu ölçümleri kayıt altına alan giyilebilir teknoloji ürünleri sayesinde rahat ediyor. Olumsuz herhangi bir durum olduğunda ilgili sağlık kuruluşları ve doktorları tarafından anında bilgi alma ve müdahale imkanı bulunan bu tür hastalar hayati tehlikelere karşı korunmuş oluyor.

Spor amacıyla kullanılan giyilebilir teknoloji ürünleri ise sağlıklı bir yaşam sürmek isteyen her bireye hitap ediyor. Özellikle sporcular ve günlük spor aktivitesini kontrol etmek isteyen kişiler bu tür teknoloji ürünleri sayesinde vücutlarını takip edebiliyor. Çeşitli hedefler belirleyip bu hedeflere ulaşma konusunda bildirimlerde bulunan akıllı bilekliklerin ve saatlerin spor yapmak isteyenleri teşvik edici bir rol oynadığı göze çarpıyor.

Samsung, LG, Motorola ve Apple gibi dünya devi teknoloji şirketlerinin piyasaya sürdüğü giyilebilir teknoloji ürünlerinin kullanıcı sayısı gün geçtikçe artmaya devam ediyor. Fiyat olarak şimdilik orta ve üst düzey gelir grubundaki insanlara hitap eden bu ürünlerin artan rekabetle birlikte daha da ucuzlayacağı hesap ediliyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.